Artikelnummer:
08200

Cake lace mix - SVART 200g

189 kr
Finns i lager
Tillfälligt slut
.
  Lägg i varukorg »
Tillfälligt slut
Produktbeskrivning:
En svart mix från Claire Bowman, för att skapa ätbar spets med hjälp av silikonspetsmattor.
Denna mix består av två delar, A och B som blandas med vatten.

Värm ugnen till 70-80 grader.
Mät upp 50ml vatten i en skål, tillsätt 42g (4 msk) av del A (pulver). Mixa /vispa kraftigt i 2 minuter. Tillsätt 2,5 ml (1/2 msk) av del B (flytande). Mixa/vispa kraftigt i 4-6 minuter tills massan är slät.

Sprid ut massan på en spetsmatta av silikon med en spatel eller palettkniv, Arbeta in blandningen åt alla riktningar för att säkerställa en jämn täckning. Ta bort eventuellt överflöd med spateln. Ställ in mattan i ugnen i 15-20 min. Ta ut ur ugnen och ställ åt sidan att svalna i 5 minuter. Kontrollera att spetsen är färdig genom att försiktigt lossa ena kanten från mattan. Om den inte lossnar lätt är massan inte tillräckligt torr ännu, ställ då in den i ugnen ytterligare 4 minuter, ta ut och kontrollera att den är tillräckligt torr för att lossa.
Placera mattan med den torra spetsen ner mot ett rent underlag, och lossa den från mattan genom att använda spateln.
Massan kan också lufttorka och tar då ca 6-8 timmar.

Fäst mot tårtan med lite vatten eller ätbart lim. Om du inte är klar att använda spetsen direkt, pudra den försiktigt med lite majsstärkelse och slå in den i smörpapper tills du är klar att använda den.

Cake lace mix som inte används direkt kan förvaras lufttätt i kyl upp till 7 dagar.

Förpackning med 200g.

Ingredienser: rismjöl, fruktos, glukos, förtjockningsmedel E440, fuktighetsbevarande medel E422, konserveringsmedel E202, sakaros, vaniljarom (MJÖLK) färgämne E133, E151, E155, E171, emulgeringsmedel E433


Rekommenderade tillbehör till denna produkt